Recipe

Σουπιές κοκκινιστές

Υλικά

1 χταπόδι
1 κρεμμύδι ξερόψιλοκομμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουτί ντοματάκια ή 1 πιάτο φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη
1 σακουλάκι μακαρονάκι κοφτό
αλάτι – πιπέρι – μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 πρέζα ζάχαρη
ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το χταπόδι κόβοντας τη σακούλα του και αφαιρώντας τα εντόσθιά του και το δόντι από το στόμα του. Το πλένουμε καλά και το βάζουμε στη χύτρα μαζί με έναν φελλό από μπουκάλι, μισό ποτήρι νερού ξύδι και 2 ποτήρια νερό.Κλείνουμε τη χύτρα, το βράζουμε και 20 λεπτά και τέλος το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.

Στη συνέχεια, σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε μισό ποτήρι κρασιού λάδι, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα κομμάτια του χταποδιού. Ανακατεύουμε ελαφρά 2 φορές και προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, το φύλλο δάφνης και μια πρέζα ζάχαρη. Αφήνουμε στη φωτιά να βράσει η ντομάτα για 5-10 λεπτά, χωρίς να σωθούν τα υγρά. Σε περίπτωση που σωθούν τα υγρά προσθέτουμε λίγο από τα υγρά του χταποδιού.

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια για 10 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε απευθείας στη σάλτσα του χταποδιού μαζί με τον μαϊντανό. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα μακαρόνια να ρουφήξουν τα υγρά της σάλτσας.

To top
Μετάβαση στο περιεχόμενο