News

Είναι η Vegeta υγιεινή για καθημερινή χρήση;

Τι είναι η Vegeta;

Η Vegeta είναι ένα ευρωπαϊκό καρύκευμα με βάση τα λαχανικά  που χρησιμοποιείται για να προσθέσει γεύση σε σούπες, σάλτσες, ψάρια και μαγειρευτά ή για να φτιάξει υγρό ζωμό/ζωμό προσθέτοντας νερό. Σκεφτείτε το σαν αλάτι – αλλά με γεύση! Είναι καλύτερο από άλλες μάρκες σκόνης ζωμού λαχανικών με πιο στρογγυλεμένη, λιγότερο τεχνητή γεύση.

Σήμερα, είναι ευρέως διαθέσιμα τα παντοπωλεία μιας ημέρας. Είναι γνωστό με μερικά διαφορετικά ονόματα:

  • ζωμό λαχανικών σε σκόνη
  • για όλες τις χρήσεις ή γκουρμέ καρυκεύματα
  • κοκκοποιημένο μπουγιόν.

Όποιες κι αν είναι οι διάφορες ετικέτες στα κουτάκια και τα βάζα, το μόνο πράγμα που παραμένει σταθερό είναι η ξεχωριστή μπλε ετικέτα με την επωνυμία VEGETA και τον χαρακτηριστικό μάγειρα!

Πώς το χρησιμοποιείτε;

Σκεφτείτε το σαν αλάτι – αλλά με γεύση! Εκτός από το αλάτι, πρέπει να μαγειρευτεί σε κάποια μορφή, σε αντίθεση με το πασπαλισμένο ωμό πάνω σε πράγματα όπως μπορείτε με επιτραπέζιο αλάτι.

Μπορείτε να το χρησιμοποιείται ως εξής:

  • Για να προσθέσετε γεύση σε ζωμούς σούπας , μαγειρευτά και σάλτσες – όπως ο ζωμός σούπας για μια σπιτική σούπα με χυλοπίτες κοτόπουλου  και κρεμώδης σάλτσα για την πίτα κοτόπουλου (εικόνα παρακάτω).
  • Πασπαλίστε πάνω σε λαχανικά ή πρωτεΐνες και στη συνέχεια ψημένα. και
  • για να φτιάξετε υγρό ζωμό λαχανικών/ζωμό , απλά προσθέτοντας νερό (ανάλογα με τις οδηγίες του κουτιού). Είναι επίσης ένα εξαιρετικό υποκατάστατο για τις περισσότερες συνταγές που απαιτούν ζωμό/ζωμό κοτόπουλου (αλλά χρησιμοποιήστε το ως αναψυκτικό, καθώς δεν έχει την ίδια γεύση με το ζωμό κοτόπουλου).

Συνήθως το χρησιμοποιούμε για να δώσουμε άρωμα γεύσης στις σάλτσες και τους ζωμούς όταν είναι πιάτο για χορτοφάγους ή κοτόπουλο . Συνήθως δεν το χρησιμοποιώ για πιάτα με βοδινό, χοιρινό, θαλασσινά ή αρνί, τα οποία νομίζω ότι συνήθως ταιριάζουν σε πιο δυνατά ή πιο ευαίσθητα γευστικά προφίλ.

Πού να το αγοράσετε

Απο τον ιστότοπο μας vegeta.gr ή απο τα Super Market Κρητικός, Discount Markt, Ναταλί, Mix Market και διάφορα τοπικά καταστήματα. Ενημερωθείτε για πιθανό κατάστημα πλησίον σας μέσω των καναλίων επικοινωνίας σας.

Παρανοήσεις MSG

Η Vegeta περιέχει MSG (γλουταμινικό μονονάτριο), το οποίο είναι ένα πρόσθετο τροφίμων, και τα περασμένα χρόνια, υπήρχε μια λανθασμένη αντίληψη ότι το MSG είναι «κακό για εσάς».

Ωστόσο, μελέτες από τις κυβερνητικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των Προτύπων Τροφίμων της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας , έχουν αποδείξει επιστημονικά ότι πρόκειται για εσφαλμένες αντιλήψεις.

Το MSG είναι ένα από τα πιο εκτενώς ερευνημένα πρόσθετα τροφίμων και οι μελέτες δείχνουν ότι το MSG δεν περιέχει τίποτα που είναι ειδικά επιβλαβές για εσάς. Ωστόσο, υπάρχουν άνθρωποι που είναι ευαίσθητοι σε αυτό. Αλλά δεν διαφέρει από τα άτομα με αλλεργίες σε άλλα τρόφιμα, όπως τα φιστίκια.

Συνταγές με Vegeta

Μερικές από τις χαρακτηριστικές συνταγές που αγαπήθηκαν από πολλούς αναγνώστες μας υπαρχούν στο blog των συνταγών μας, πατώντας εδώ.

To top
Skip to content